ROT-avdraget

Förmånligt avdrag vid fönsterbyte i Vallentuna

Om du vill byta fönster med hjälp av våra hantverkare har du rätt att använda ROT-avdraget vid ett fönsterbyte i Vallentuna. Med ROT-avdrag får du en generös skattereduktion på 30% av arbetskostnaden eller ett maxbelopp på 50 000 kronor per person och år.

Om ni är två vuxna i hushållet kan ni båda utnyttja avdraget vilket blir 100 000 kronor. Rent praktiskt via fakturamodellen betyder det att ni betalar 70 % av arbetskostnaden och den övriga summan begär vi direkt från skatteverket.

ROT-avdrag vid fönsterbyte – då har du rätt att använda det

För att ha rätt att använda ROT-avdraget finns det vissa regler och riktlinjer att uppfylla.

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Du måste vara bosatt i den fastighet vi ska byta fönster i.
  • Du måste betala skatt i Sverige.
  • Om du ska göra ett fönsterbyte i ert hus eller fritidshus har ni rätt att göra ROT-avdrag.
  • Om du däremot bor i bostadsrätt eller lägenhet gäller avdraget endast för renovering av innerfönster. Däremot kan ni kontrollera med bostadsrättsföreningen där ni bor om de har rätt till avdrag.
  • Du kan få avdrag både för rivning av gamla fönster och installation av nya.

Vi hjälper dig med ditt fönsterbyte i Vallentuna

Vi som arbetar med fönsterbyten i Vallentuna använder en fakturamodell där ROT-avdraget dras av direkt. Vi hjälper dig med ansökan om ROT-avdraget och vi skickar in all viktig information till Skatteverket. Om du har några frågor om vårt fönsterbyte eller hur ROT-avdraget fungerar när man byter fönster är du välkommen att kontakta oss.